Bentley naar Goodwood Festival of Speed

5 jaren geleden door in Autonieuws Getagd: ,

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Bentley laat zich in juli aanstaande van zijn snelste kant zien op het Goodwood Festival of Speed. Bij de fameuze heuvelklim, die centraal staat bij het evenement, komt de snelste vierdeurs open auto ter wereld in actie: de nieuwe Continental GT Speed Convertible. Andere publiekstrekkers zijn de Speed 8-racers die tien jaar geleden de 24-uursrace van Le Mans op hun naam schreven. Ook de nieuwe Flying Spur maakt zijn opwachting op misschien wel het mooiste autofeest ter wereld.

De Bentley’s Speed 8 met de startnummers 7 en 8 zijn bij voorbaat belangrijke publiekstrekkers in Goodwood: ze scoorden in 2003 een één-twee-overwinning in Le Mans. Op het Festival of Speed worden de bolides bestuurd door Derek Bell en Guy Smith. Deze Bentley-Boys behoorden in 2003 tot de winnende coureurs. Later dit jaar maakt Bentley zijn officiële rentree op de internationale circuits met de spectaculaire Continental GT3.
Naast de Le Mans-racers komt ook de nieuwe Continental GT Speed Convertible in actie. Dankzij de 625 pk sterke 6.0-liter twin-turbo W12 is deze Bentley de snelste vierdeurs Convertible ter wereld. En die is uiteraard perfect op zijn plaats op het Goodwood Festival of Speed.

De kracht van luxe: Flying Spur
‘Goodwood 2013’ staat ook voor Bentley’s meest indrukwekkende ‘presence’ ooit op het toonaangevende auto-evenement. In de grote eigen expositieruimte is de complete line-up van het merk te zien. Uiteraard is er veel aandacht voor de nieuwe Flying Spur. Zijn 6.0-liter twin-turbo W12 levert een vermogen van maar liefst 625 pk en een koppel van 800 Nm. De topsnelheid bedraagt 322 km/u en de acceleratie van 0-100 km/u duurt slechts 4,3 seconden. Daarmee is de uitermate luxueuze en verfijnde Flying Spur de snelste vierdeurs Bentley ooit. Ondanks het enorme prestatiepotentieel is het gemiddelde verbruik relatief bescheiden: 14,7 l/100 km. Voor veiligheid en comfort zijn vierwielaandrijving en luchtvering standaard op de Flying Spur, die in juli bij Bentley Leusden wordt verwacht.