Honda CR-Z nu te koop

5 jaren geleden door in Autonieuws

De vernieuwde Honda CR-Z, gepresenteerd op de autosalon in Parijs, is nu ook in Nederland leverbaar. Terwijl subtiele veranderingen aan het interieur en exterieur het stijlvolle karakter van de sportcoupé benadrukken bevinden de belangrijkste vernieuwingen zich onder de motorkap.

 

Meer vermogen en koppel

De vernieuwde CR-Z heeft een vermogen dat met 10% is toegenomen naar 137 pk. Het koppel is met 9% toegenomen naar 190 Nm. De vorige CR-Z had 9,9 seconden nodig om te accelereren van 0 naar 100 kilometer per uur. De vernieuwde CR-Z met een krachtigere motor doet hier slechts 9.0 seconden over.

 

Lithium-ion batterijpakket en het Sport Plus systeem

De vernieuwde Honda CR-Z is één van de  eerste hybrides die uitgerust is met een lithium-ion batterijpakket. Een lithium-ion batterijpakket kan sneller meer elektriciteit leveren aan de elektromotor. Dit heeft geleid tot de introductie van de Sport Plus knop.

 

Als de Sport Plus knop is ingeschakeld, komt maximaal elektrische energie vrij als  het gaspedaal wordt ingedrukt. Het systeem werkt in alle drie de standen, Eco, Normaal en Sport, en in de 2e t/m de 6e versnelling, bij snelheden boven de 30 km/u. Na het indrukken van de Sport Plus knop geeft de motor 5 seconden lang een extra acceleratieboost. Dit maakt de CR-Z een uitermate krachtige en nog leukere auto om in te rijden.

 

Verbeterde uitrusting

De uitrusting van de CR-Z is ook verbeterd. Alle uitvoeringen zijn uitgerust met een nieuw design voorbumper en diffuser. De Sport uitvoering is nu standaard uitgerust met cruise control, elektrisch inklapbare spiegels, een verlichtingsensor en een regensensor.

 

De GT uitvoering is standaard uitgerust met 17” lichtmetalen velgen, een premium audio-systeem met 360 Watt subwoofer en een zwart rood interieur in een combinatie stof-leder.

Optioneel op de GT uitvoering is zwarte lederen bekleding in combinatie met een panoramisch dak.

 

Bijtelling en energielabel

Ondanks de betere prestaties behoudt de CR-Z een A-energielabel en een bijtellingtarief van slechts 20%.

 

De vernieuwde CR-Z is leverbaar vanaf € 24.990.