ThunderBuild en Het Nieuwe Rijden gaan samenwerken

5 jaren geleden door in Autonieuws Getagd: ,

Het Nieuwe Rijden en ThunderBuild gaan samenwerken om de CO2 te reducerenThunderBuild heeft met succes ingeschreven op een openbare aanbesteding van Het Nieuwe Rijden met hun initiatief ViaVeri. Een platform dat gebruiksadvies aan berijders geeft voor verbetering van rijgedrag. ViaVeri zal in het tweede kwartaal van 2013 voor de markt beschikbaar zijn, en zal via partners worden uitgerold.

 

 

Het Nieuwe Rijden

Het programma Het Nieuwe Rijden, HNR, heeft als doel de uitstoot van CO2 in drie jaar met een megaton te verminderen. Dit gebeurt door automobilisten, beroepschauffeurs en wagenparkbeheerders over te laten gaan op een duurzame keuze in aankoop-, reis-, en rijgedrag. Het IvDM, de uitvoeringsorganisatie van HNR, schrijft, om dit doel te realiseren, tenders uit voor innovatieve en effectieve concepten. De inschrijvingen worden door een onafhankelijk expertcommissie beoordeeld op effect en haalbaarheid. Het nieuwe platform ViaVeri van ThunderBuild is door deze commissie getoetst en goedgekeurd. ViaVeri is daarmee een nieuw project dat gesteund door HNR tot uitvoer gebracht zal worden.

 

ViaVeri – de weg van de waarheid

ViaVeri is het eerste volledige merk en type onafhankelijke platform waarmee op basis van werkelijk gemeten (voertuig)data een objectief en wetenschappelijk onderbouwd optimaal gebruiksadvies van het rijgedrag kan worden gegeven om. Het advies moet leiden tot een verbetering op rijgedrag ter vermindering van de CO2-uitstoot van het voertuig.

Door toepassing van bestaande, en voor een deel reeds ingebouwde, boordcomputers of track en trace-systemen, kan ieder individu, transport- of aannemersbedrijf op zeer eenvoudige en laagdrempelige wijze gebruik maken van het systeem. Deelnemers ontvangen al na de eerste week een persoonlijk besparingsadvies. Het besparingsadvies en de behaalde resultaten worden inzichtelijk gemaakt middels rapportages in zowel de cloud als via een app.