Volkswagens Jetta Hybrid

5 jaren geleden door in Autonieuws Getagd:

Deze diashow vereist JavaScript.

Zuinige en fiscaalvriendelijke Jetta zeer succesvol

De nieuwe Jetta Hybrid is een hit in Nederland. De auto is deze week bij de Nederlandse dealers gearriveerd, maar veel klanten hebben dit moment niet afgewacht. Nog voordat de auto in de showrooms stond, waren er ruim 700 getekende verkoopcontracten. Daarom heeft Volkswagen AG een extra contingent van 1.000 Jetta’s Hybrid aan ons land beschikbaar gesteld. Zo kunnen nog meer mensen genieten van fiscaalvriendelijk rijplezier, inclusief het comfort en gebruiksgemak dat de Jetta typeert.

 

Het fabrieksverbruik van de Jetta Hybrid bedraagt 1:24,4. Dit komt door het samenspel van de nieuwe 1.4 TSI-benzinemotor, de krachtige elektromotor, de DSG-automaat en een lithium-ion accu. Deze combinatie maakt diverse aandrijfvormen mogelijk. Zo kan de Jetta Hybrid over een afstand van 2 km volledig elektrisch rijden. Tegelijkertijd staat er een maximaal vermogen van 170 pk klaar. Daarmee zijn een sprint van 0-100 km/h in 8,7 s en een top van 210 km/h haalbaar.

 

Met 14% bijtelling

De lage gemiddelde CO2-uitstoot van 95 gram per kilometer zorgt voor fiscale voordelen. Zo valt de Jetta Hybrid bij zakelijk gebruik in de 14%-categorie van de bijtelling. Dit komt neer op een netto bijtellingsbedrag vanaf slechts 147 euro per maand. Ook is hij vrijgesteld van BPM en dát vertaalt zich in een gunstige aanschafprijs: vanaf 29.990 euro voor de Jetta Hybrid Comfortline. De leaseprijzen starten bij 419 euro per maand exclusief BTW.

 

Geen concessies

Ook de hybride-versie van de Jetta is in alles een Volkswagen. Dat betekent volop ruimte voor inzittenden en bagage (374 liter kofferruimte). De uitrusting is zeer compleet. De Jetta Hybrid Comfortline heeft standaard 16-inch lichtmetalen wielen, automatische airco, cruise control en boordcomputer Plus. De Highline (leverbaar vanaf 32.390 euro) is nog luxer met 17-inch wielen, boordcomputer Premium, Bi-xenon-verlichting en LED dagrijverlichting. De Jetta Hybrid is te herkennen aan de dichte grille, de achterspoiler, specifieke bumpers en andere details.