Finalisten “Green Car Of The Year®” 2015 bekend

4 jaren geleden door in Geen categorie Getagd: , , ,

– Green Car Journal zal op 20 november de winnaar van de 10e Annual Award bekendmaken tijdens de LA Auto Show® Press Day & Trade Days

LOS ANGELES, 21 oktober 2014 /PRNewswire/ — Het tijdschrift Green Car Journal heeft de vijf finalisten bekendgemaakt voor diens prestigieuze 2015 Green Car of the Year® programma. De deelnemende 2015-modellen zijn de Audi A3 TDI, de BMW i3, de Chevrolet Impala Bi-Fuel, de Honda Fit en de VW Golf. De Green Car of the Year® award wordt dit jaar voor de 10e keer uitgereikt en wordt binnen de automobielindustrie als de belangrijkste milieu-onderscheiding beschouwd.

Ieder jaar komt een groeiend aantal automodellen in aanmerking voor het Green Car of the Year® programma; een afspiegeling van de toegenomen inspanningen binnen de automobielindustrie om nieuwe auto’s te produceren die efficiënter en milieuvriendelijker zijn. Sinds 2005 wordt de prijs jaarlijks, tijdens de LA Auto Show, door Green Car Journal uitgereikt.

“Deze uitzonderlijke voertuigen zijn een afspiegeling van het groeiende ‘groene’ autosegment dat gebruik maakt van verschillende brandstoftypes en technologieën in hun zoektocht naar een verbeterde efficiëntie en een toekomst met minder CO2-uitstoot,” aldus Ron Cogan, redacteur en uitgever van Green Car Journal en CarsOfChange.com. “Ieder merk heeft een eigen benadering van ‘groen rijden’, een benadering die kopers aanspreekt al naar gelang de verschillende behoeften en zienswijzen om de impact op het milieu te kunnen verkleinen zonder daarbij aan rijplezier in te boeten.”

De finalisten:
Audi A3 TDI
De nieuwe A3 TDI van Audi biedt rijders die op zoek zijn naar een ‘groene’ auto uit het hogere segment een uitstekend alternatief. De auto wordt voor het eerst gepresenteerd als stijlvol vierdeurs sedan uitgerust met de nieuwe brandstofefficiënte 2,0 liter TDI schone dieselmotor.

BMW i3
De carrosserie van de innovatieve BMW i3 bestaat uit lichtgewicht, met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) op een aluminium frameconstructie. De auto biedt de milieubewuste rijder een puur elektrische rijbeleving met de optie van een interne hulpbrandstofmotor.

Chevrolet Impala Bi-Fuel
De grensverleggende Chevrolet Impala Bi-Fuel sedan combineert comfort en functionaliteit in een populaire vierdeurs middenklasser en biedt automobilisten de mogelijkheid om in een betaalbare auto op schoon aardgas of op benzine te rijden.

Honda Fit
De derde generatie van de Honda Fit heeft een nieuwe, ruime carrosserie met een flexibele stoelconfiguratie die ongekend veel ruimte biedt. De auto is uitgerust met de nieuwe 1,5-liter Earth Dreams-brandstofmotor met een verbruik van 41 highway mpg.

Volkswagen Golf
De zevende generatie VW Golf is een stijlvolle, leuke auto voor iedereen. De Golf heeft een nieuwe 2,0-liter TDI schone dieselmotor, een efficiënte viercilinder benzinemotor en in sommige delen van het land een puur elektrische motor.

De Green Car of the Year® wordt door een vooraanstaande jury met meerderheid van stemmen gekozen. De jury bestaat uit o.a. autoliefhebber Jay Leno en enkele kopstukken van erkende organisaties op het gebied van milieu en efficiency, zoals Jean-Michel Cousteau, President van de Ocean Futures Society, Matt Petersen, bestuurslid van Global Green USA; Dr. Alan Lloyd, President Emeritus van het International Council on Clean Transportation, Mindy Lubber, President van CERES en Kateri Callahan, President van de Alliance to Save Energy.

De redacteuren van Green Car Journal beoordelen alle voertuigen op brandstof en toegepaste technologieën om het uitgebreide deelnemersveld terug te brengen tot vijf finalisten. De finalisten worden geselecteerd op basis van hun prestaties op het gebied van milieu. Een andere factor is de toegankelijkheid voor het grote publiek. Dit is om zeker te stellen dat de bekroonde modellen over een potentieel beschikken om daadwerkelijk een verschil te maken op milieugebied. De finalisten moeten uiterlijk op 1 januari van het jaar waarin de award wordt toegekend op de markt zijn.

Over Green Car of the Year®
De GCOY-award vormt een belangrijk onderdeel van de missie van de Green Car Journal om vooruitgang op het gebied van milieu binnen de automobielindustrie in de schijnwerpers te zetten. Green Car Journal focust sinds 1992 op de samenhang tussen de thema’s auto, energie en milieu. Het tijdschrift wordt momenteel beschouwd als een vooraanstaande informatiebron voor thema’s als brandstofefficiëntie, uitstootvermindering, geavanceerde technologieën en alternatieve brandstoffen voor voertuigen. Op de site CarsOfChange.com staan artikelen over ‘groene auto’s’. De focus van de site ligt op infotainment en connectiviteit. Green Car of the Year® is een geregistreerd handelsmerk van Green Car Journal en RJ Cogan Specialty Publications Group, Inc.

Over de Los Angeles Auto Show en de Connected Car Expo
De Los Angeles Auto Show vond voor het eerst in 1907 plaats en de show is in Noord-Amerika de eerste, jaarlijkse grote autoshow van het seizoen. Press & Trade Days, de open dagen voor de pers en handel van de 2014 Los Angeles Auto Show, vinden plaats tussen 18-20 november. De show is geopend voor het grote publiek van 21 tot 30 november. De Connected Car Expo (CCE) is het belangrijkste podium voor nieuwe mobiliteitsoplossingen in de automobielindustrie en vindt plaats op 18 november als onderdeel van de 2014 LA Auto Show® Press & Trade Days. De LA Auto Show wordt ondersteund door de Greater L.A. New Car Dealer Association en wordt georganiseerd door ANSA Productions. Volg de Los Angeles Auto Show op Twitter via twitter.com/LAAutoShow voor het laatste nieuws over de autoshow of kijk op Facebook op: facebook.com/LosAngelesAutoShow en meld u aan voor updates en nieuws via: www.LAAutoShow.com. Kijk voor meer informatie over CCE op: http://connectedcarexpo.com/

Hashtag: #LAAutoShow

Contactpersoon voor de media:
Breanna Buhr/Sanaz Marbley
JMPR Public Relations, Inc.
+1-818-992-4353
bbuhr@jmprpublicrelations.com
smarbley@jmprpublicrelations.com