Hankook wordt eerste montage leverancier bij MAN

4 jaren geleden door in Geen categorie Getagd: , , ,

HANNOVER, Duitsland, September 29, 2014 /PRNewswire/ —

Bandenfabrikant Hankook wordt in de toekomst eerste montage leverancier voor verschillende MAN- vrachtwagens voor zwaar transport.    

Het in München gevestigde MAN Truck & Bus AG is een van de grootste vrachtwagenfabrikanten  van Europa en is onder andere door zijn innovatieve technologieën een pionier  op het gebied van zeer efficiënte transportoplossingen. 

Hankook zal vanaf het eerste kwartaal van 2015 zijn vrachtwagenbandenseries E-Cube MAX, SmartFlex en SmartWork voor verschillende MAN-modellen aan de productielocaties van de fabrikant in Duitsland, Oostenrijk en Polen leveren. De bandenseries zijn speciaal aanepast voor Europese gebruiksomstandigheden, ze geven zowel ecologische als economische voordelen.  

Premium bandenfabrikant Hankook zal in de toekomst eerste montage materiaal aan MAN leveren. MAN Truck & Bus AG maakt deel uit van het Volkswagen-concern, wereldwijd een van de grootste eerste montage klanten van Hankook. De eerste montage met Hankook vrachtwagenbanden voor MAN zal om te beginnen op de Europese markt gericht zijn en 25 maten binnen het bereik 22,5 tot 24 inch omvatten.

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140923/706739-a )
     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140923/706739-b )

Gepland is onder andere de uitrusting van de bekroonde MAN-voertuigseries TGX, TGM en TGS voor het nationale en internationale zware vrachtverkeer. Er worden banden ingezet van de E-Cube MAX serie met hoge rolweerstand voor het internationale afstandstransport, de nieuwe SmartFlex all-season band voor flexibel gebruik tussen afstand- en lokaal verkeer, alsmede bouwplaatsprofielen uit de SmartWork-serie. Speciaal aangepast voor gebruik op voertuigen uit de EURO 6-emissieklasse kunnen de ontwikkelde profielen – elk als speciale stuur- aandrijfasuitvoeringen in het bijzonder op het gebied van milieuvriendelijkheid en levensduur – voor de in de eerstuitrusting belangrijke TCO (Total Cost of Ownership) -, scoren.

“Wij verheugen ons nu al op de toekomstige samenwerking met MAN en zijn trots dat onze e-cube MAX-, Smartflex- en SmartWork-series de strenge eisen van de MAN-ingenieurs, met name op het vlak van prestaties, efficiëntie en duurzaamheid, konden vervullen”, aldus Ho-Youl Pae, directeur van Hankook Tire Europa. ” Voor onze moderne vrachtwagenbanden is dit het zoveelste bewijs van onze hoge productkwaliteit en innovatiekracht, die ons een extra stimulans geeft voor de uitbreiding van onze Europese activiteiten binnen dit segment.” 

Het radiaalbandenconcept e-cube MAX  voor bedrijfswagens staat voor een maximaal rendement, optimale energie-efficiëntie  en milieuvriendelijkheid. De bandenserie is uitgerust met veel technische innovaties en designeigenschappen. Specifiek op de betreffende aspositie afgestemde loopvlak ontwerpen helpen om het brandstofverbruik verder te reduceren, zonder dat dit ten koste gaat van de levensduur of de prestaties. Het bijzonder gelijkmatige slijtagebeeld verhoogt de levensduur. Dankzij de consequente verdere ontwikkeling van de loopvlaksamenstelling met verminderde rolweerstand, kon ook binnen dit segment een merkbare toename van de efficiëntie  in vergelijking tot conventionele banden worden gerealiseerd. Zo genereren bandtypes uit de e-cube MAX-serie tijdens gebruik nog minder warmte, wat voor een verdere afname van de rolweerstand zorgt.

De e-cube MAX banden van Hankook beschikken over consequent op het gebruik afgestemde rubbersamenstellingen, die specifiek voor het gebruik in het internationale afstandsverkeer in Europa en daardoor voor een zeer langdurig gebruik zijn ontwikkeld. Zo is voor de loopvlaksamenstellingen gebruik gemaakt van hoogmoleculair rubber met extreem lange molecuulketens, die een geringere neiging tot vertakking en daardoor minder vrije ketenuiteinden hebben. Het resultaat is een aanzienlijk koelere loop in combinatie met een merkbaar toegenomen aantal kilometers. Ook de basissamenstelling is bij de e-cube-profielen consequent gericht op efficiëntie. De verhoging van het gehalte aan isolerende samenstellingen draagt bij aan een merkbare vermindering van het loopprofielgerelateerde visco-elastische vermogensverlies. Er gaat minder energie verloren, de brandstofefficiëntie van het voertuig wordt verbeterd.

De Hankook SmartFlex  is de intelligente vrachtwagen- en busbanden oplossing voor de middellange tot lange afstand specifiek gericht op de actuele eisen voor een hogere belastbaarheid en rijveiligheid onder wisselende weersomstandigheden. Alle SmartFlex banden zijn uitgerust met extra diepe 3-dimensionale lamellen, die een bijzonder gelijkmatig slijtagepatroon alsook merkbaar verbeterde duurzaamheid en daardoor een hoger totaal rendement van de band mogelijk maken. Andere toegepaste technologieën, zoals zelfregenererende lamellen, helpen verder om eenzijdige, onregelmatige slijtage te voorkomen. 

De SmartWork  is Hankook’s veelzijdige vrachtwagenband voor gecombineerd gebruik, die zowel op de weg als op het land op alle asposities zeer goede prestaties levert. Zijn innovatieve loopvlakdesign met kammen tussen de afzonderlijke blokken stabiliseert het profiel en biedt zo een geoptimaliseerd draagvlak, dat ook bij veelvuldig wisselende ondergronden een ongelijkmatige slijtage voorkomt.  

Een andere eigenschap van de SmartWork is het bijzonder brede loopvlak. Dit zorgt voor een betere tractie op verschillende ondergronden en biedt tegelijkertijd een langdurig gebruik en laag rolgeluidsniveau. De structuur van de band garandeert daarnaast een geringe rolweerstand en hoge duurzaamheid. 

De bij alle moderne Hankook-profielen gebruikte innovatieve samenstellingsprocedure IMS  (Innovative Mixing System) zorgt voor de bijzonder gelijkmatige verdeling van de roetdeeltjes en rubbermoleculen binnen de samenstellingen. In combinatie met de verlengde samenstellingstijden bij lagere temperaturen kon zo een merkbare verhoging van de verbindingsgraad tussen roet en rubbermoleculen worden gerealiseerd. Als gevolg hiervan genereren Hankook vrachtwagenbanden minder warmte en een lager brandstofverbruik.

De door Hankook gepatenteerde designtechnologie SCCT (Stiffness Control Contour Theory) zorgt  bovendien bij alle profielen dankzij een gelijkmatige, interne drukverdeling voor meer stabiliteit en een verminderde beweging in de band. Dit resulteert in een hoge duurzaamheid van het karkas en staat voor een voortreffelijke rondloop en rendement.