Valvoline exclusieve smeermiddelenpartner GINAF Team in DAKAR-rally

4 jaren geleden door in Geen categorie Getagd: , , ,

BARENDRECHT, Nederland, December 22, 2014 /PRNewswire/ —

Valvoline™, een merk van Ashland Inc. (NYSE: ASH), maakt vol trots bekend dat het de exclusieve smeermiddelenpartner van het GINAF Rally Power Team tijdens DAKAR 2015 is.

De DAKAR Rally 2015 doorkruist Argentinië, Chili en Bolivia en wordt door velen beschouwd als een van de zwaarste rally’s ter wereld. Meer dan 70 trucks zullen aan de start verschijnen. Het is nog maar de vraag hoeveel van deze trucks de beproevingen van het parcours kunnen doorstaan en de finish zullen halen. Het GINAF RALLY Power Team kiest ervoor samen te werken met Valvoline om zijn drie GINAF-trucks de beste kans op winst te bieden in deze genadeloze wedstrijd.

De GINAF RALLY Power Team trucks worden aangedreven door Cummins ISZ13-dieselmotoren. Cummins en Valvoline werken nauw samen, de Valvoline Premium Blue™-motorolie is speciaal ontworpen voor Cummins-motoren. Dit zal absoluut voordeel opleveren voor het GINAF Rally Power Team, tijdens de extreme uitdagingen waar de DAKAR Rally om bekend staat, kan ieder detail het verschil maken.

“De buitengewone omstandigheden waar de DAKAR Rally om bekend staat, bieden ons de mogelijkheid de prestaties en maximale duurzaamheid van onze Valvoline-producten te laten zien “, aldus Alex van Leeuwen, Marketing directeur van Valvoline Europa. “We zijn er trots op dat we deel uitmaken van het GINAF RALLY Power Team en maken daarbij graag gebruik van de kracht van de partnership tussen Cummins en Valvoline”.

“Het is geweldig om samen te mogen werken met een wereldwijd toonaangevende fabrikant van smeermiddelen als Valvoline!”, zegt Edwin van Ginkel, Teammanager en mede-directeur/eigenaar van GINAF Service. “Een bedrijf dat ervaring heeft met het gebruik van smeermiddelen tijdens races en kennis heeft van Cummins-motoren, bezit alle ingrediënten die nodig zijn om de zware omstandigheden van de DAKAR Rally te trotseren. We zijn trots op onze samenwerking met Valvoline en vereerd om onderdeel uit te maken van de rijke motorsportgeschiedenis die dit bedrijf heeft opgebouwd”.

Over Valvoline: 

Valvoline is een merk van Ashland Inc. (NYSE: ASH), voorziet de zware industriële en de wegvervoermarkt van Premium Blue-motorolie, All-Fleet™-motorolie, NextGen™-motorolie en Valvoline Car Care-producten. Extra informatie over de producten is te vinden op http://www.valvolineeurope.com.

In meer dan 100 landen leveren de mensen van Ashland Inc. (NYSE: ASH) de specialistische chemicaliën, technologieën en knowhow om klanten te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe en verbeterde producten voor vandaag en duurzame oplossingen voor morgen. Onze chemische innovaties worden elke dag toegepast in een grote verscheidenheid aan markten, waaronder de verf- en coatingsindustrie, de automobielindustrie, de bouw, de energie-industrie, de voedingsmiddelen- en drankindustrie, de industrie voor persoonlijke hygiëne, de farmaceutische industrie, tissue- en handdoekproductie en de waterzuiveringsbranche.

Bekijk op ashland.com de verschillende innovaties die wij via onze drie commerciële afdelingen aanbieden – Ashland Specialty Ingredients, Ashland Performance Materials en Ashland Consumer Markets.

AANVULLENDE INFORMATIE:
http://www.valvolineeurope.com
http://www.facebook.com/valvolineeurope
Volg Valvoline op Twitter: @valvolineeurope
http://www.youtube.com/valvolineeurope

Over het GINAF Power Rally Team: 

Het GINAF Rally Power Team bestaat uit een kleine groep enthousiastelingen die vol passie te werk gaat onder leiding van de twee initiatiefnemers, Wuf en Edwin van Ginkel. Deze mannen hebben slechts een missie: er alles aan doen om een truck van GINAF Rally Power Team zo hoog mogelijk te laten eindigen tijdens de DAKAR Rally van 2015.

™ Trademark van Ashland of zijn dochterondernemingen, geregistreerd in verschillende landen

© 2014, Ashland

Foto’s: download hier

Contact 

Valvoline EMEA, Thomas Tap, telefoon +31(0)10-497-51-26 / +31(0)6-11-62-79-55, e-mail ttap@ashland.com