Volvo Car Group President & CEO Hakan Samuelsson hoofdspreker op de Connected Car Expo van de LA Auto Show

4 jaren geleden door in Geen categorie Getagd: , , ,

 — Volvo sluit zich aan bij Audi, Ford, Jaguar Land Rover en NVIDIA om het laatste nieuws te geven op pers- en handelsdag specifiek voor technologie op 18 november

LOS ANGELES, 15 oktober 2014 /PRNewswire/ — De Connected Car Expo® (CCE) van de Los Angeles Auto Show, de gezaghebbende bijeenkomst van leiders uit de automobiel- en technologische sector, heeft vandaag bekendgemaakt dat de President & CEO van Volvo Car Group, Håkan Samuelsson, de hoofdspreker zal zijn op de conferentie van 18 november. Volvo is een van de verscheidene autofabrikanten en technologiebedrijven die op het punt staan te komen met baanbrekend nieuws op het gebied van technologie en te bespreken hoe de ‘connected car’ de toekomst van het vervoer zal definiëren en vormgeven.

In een exclusief interview met CNET’s Brian Cooley zal Samuelsson zijn visie voor de toekomst van niet alleen Volvo, maar de gehele auto-industrie delen en uitleggen hoe hij van plan is om zijn belofte waar te maken dat er in 2020 geen sterfgevallen of ernstig gewonden meer zullen zijn in voertuigen van Volvo. Samuelsson zal ook aanwezig zijn op een persconferentie om het autonome ‘Drive Me’-voertuig van het merk te introduceren (met een presentatie van het autonoom volgen van de rijbaan, autonome snelheidsaanpassing en mogelijkheden voor invoegen in het verkeer). De CEO van de Zweedse automaker die sinds 2012 aan het roer is, is de kracht achter het orkestreren van de succesvolle comeback van het merk dat als een van de meest technologisch geavanceerde premium merken op de markt naar voren is gekomen.

In aanvulling op het nieuws van Volvo zullen Audi en NVIDIA tonen hoe innovatie en infotainment in de auto-industrie versneld worden door de ontwikkelingscycli van auto’s in lijn te brengen met de nieuwste doorbraken in consumentenelektronica. Beide bedrijven zullen ook een preview geven van wat te verwachten valt met de volgende generatie van Audi’s modulaire infotainment platform (MIB), aangedreven door NVIDIA.

Ford zal een belangrijke aanwezigheid zijn op de CCE, met de Connected Car-Connected City App Pursuit-finalisten van het bedrijf. De finalisten gebruikten gegevens gegenereerd door voertuigen van Ford en verzameld uit de stad Los Angeles, respectievelijk, om innovatieve applicaties te creëren tijdens de eerste fase van de App Pursuit die plaatsvond tijdens de Super Mobility Week in september. De winnaar van de wedstrijd van Ford zal op donderdag 20 november op de Connected City Summit van de LA Auto Show worden bekendgemaakt.

Jaguar Land Rover is de meest recente automaker om aan te kondigen dat het groot nieuws heeft en een tentoonstelling zal houden op de CCE. De Britse luxe automaker zal haar persconferentie over nieuwe technologie die gebruikt gaat worden op haar productlijnen houden op dinsdag 18 november (details zijn nog niet bekend).

Hoewel ze geen officiële persconferentie zullen houden, zullen zowel Hyundai als GM’s OnStar nieuws bekendmaken op CCE. Hyundai zal haar kernbeginselen voor interieurdesign op het gebied van veiligheid, intuïtiviteit en eenvoud presenteren in haar CCE-stand. Executives zullen de Genesis Intelligent Assistent, Blue Link 3.0 app, Assurance Car Care app voor in de auto, Android Auto en Apple Car Play demonstreren. Hyundai verwacht een van de eerste fabrikanten te zijn die Car Play en Android Auto op de markt gaan brengen.

OnStar zal haar nieuwste generatie telematica met 4G LTE-connectiviteit tonen, met geïntegreerde Wi-Fi-hotspots en andere verbeteringen voor meer dan 30 auto’s van Buick, Cadillac, Chevrolet en GMC tot eind 2014; OnStar gaat ook de mogelijkheden tonen van een voertuig met een ingebouwde high-speed dataverbinding.

Op 18 november zullen alle persconferenties worden gehouden op de vloer van de CCE. Alle geregistreerde CCE-aanwezigen, evenals journalisten ingeschreven voor de pers- en handelsdagen van de LA Auto Show, zijn van harte welkom. Op 18 november zullen alleen de CCE-tentoonstellingsgebieden (gelegen in South Hall Lobby) geopend zijn; alle overige zalen zullen toegankelijk zijn op 19 en 20 november.

In aanvulling op de tentoonstellingsgebieden en persconferenties zal CCE voorzien in een dag vol presentaties en gesprekken met experts. Organisatoren van de show introduceren de Connected City Summit op november. 20. Dit nieuwe evenement zal leiders uit de auto-, technologie- en overheidssectoren bijeenbrengen om te praten over onderwerpen zoals infrastructuur, cyberveiligheid en evolutie van stedelijke architectuur. Ga voor de volledige planning van de evenementen op de 3 dagen naar http://connectedcarexpo.com/schedule/.

Voor inschrijving voor de pers- en handelsdagen van de CCE en de LA Auto Show kunt u terecht op: http://registration.experientevent.com/ShowLAS141/.

Voor aanvullende informatie over CCE, de LA Auto Show en de Connected City Summit gaat u naar: ConnectedCarExpo.com, LAAutoShow.com en LAAutoShow.com/Connected-City-Summit.

Over de Los Angeles Auto Show en Connected Car Expo
De Los Angeles Auto Show werd opgericht in 1907 en is elk jaar de eerste grote Noord-Amerikaanse autoshow van het seizoen. De persdagen voor de LA Auto Show® van 2014 zullen worden gehouden op 18 t/m 20 november. De show zal worden opengesteld voor het publiek van 21 t/m 30 november. De tweede jaarlijkse Connected Car Expo (CCE) brengt vakdeskundigen uit de automobiel- en technologische sector bijeen in een poging om de ontwikkeling te bevorderen en het opbouwen van relaties te ondersteunen in de Connected Car-industrie. Hierdoor hebben de deelnemers toegang tot de belangrijkste spelers en topmedia om de toekomst van de ‘connected car’ te construeren. De CCE zal aanvangen op 18 november en voortgezet worden in combinatie met de persdagen van de LA Auto Show van 2014. De LA Auto Show wordt onderschreven door de Greater L.A. New Car Dealer Association en wordt beheerd door ANSA Productions. Om het laatste shownieuws en informatie te ontvangen, volg de LA Auto Show op twitter.com/LAAutoShow of via Facebook op facebook.com/LosAngelesAutoShow en meld u aan voor alerts op www.LAAutoShow.com. Voor meer informatie over de CCE kunt u terecht op http://connectedcarexpo.com/

Mediacontacten:
Breanna Buhr/Sanaz Marbley
JMPR Public Relations
+1-818-992-4353
bbuhr@jmprpublicrelations.com
smarbley@jmprpublicrelations.com